Mdc

FATALE FLAMME
EEN BAROKFEUILLETON


Een opera in zakformaatVoor onze nieuwste creatie rond liefdesleed "Fatale Flamme" duiken we in het Frankrijk van de 18de eeuw en mengen we live muziek met video. Aria's uit Franse barokcantates drukken soms woede uit, soms twijfel, soms berusting ... Door de eeuwen heen is de muziek gebleven en weerspiegelt ze vandaag nog de emoties van het publiek.

Ons project is gebaseerd op het muzikaal werk van Michel Pignolet de Montéclair (1667-1737) en Louis-Nicolas Clérambault (1676-1749), en meer bepaald op hun cantates. Tijdens de barokperiode was de cantate één van de meest gebruikte muzikale vormen. Het is een soort mini-opera, met als verschil dat de cantate voor een kleiner effectief werd gecomponeerd en dat er geen theater of regie bij kwam kijken – alle expressie bevindt zich in de muziek.


Wat ons project uniek maakt is dat we vanuit fragmenten van verschillende cantates een voorstelling creëren waar het theatraal aspect net wordt aan toegevoegd. De rode draad is het liefdesverdriet, vaak aanwezig in de barokmuziek.


Titel: Fatale Flamme


Ondertitel: een barokfeuilleton


Onderwerp: het liefdesleed


De muziek: Franse cantates van de achttiende eeuw


De instrumenten: sopraanstem, traverso, barokviool, viola da gamba, klavecimbel


Betrokkenkunstvormen: theater, video, audio


Tijdsduur van het spektakel: één uur


De artiesten: Sarah Verhoeven, Gaëlle Claeys, Rafael Nunez Velazquez, Rebecca Lefèvre, Nina Lakicevic, Sergio Roberto Gratteri, Fabien DeLathauwer


INFO